![](//4.bp.blogspot.com/_v_e-OhG-2ks/TG6rDmJJiwI/AAAAAAAAC1E/MlxRyCxIHek/s320/DSC00390-765981.jpg)
Markus whiskymarinad.
Görs på nåt trevligt kött, i detta fall ryggbiff. För två personer köpte jag 350gr. Marinaden då:
- En halv kruka rosmarin, grovhackad med kvist och allt
- 6-8 cl Jack Daniels eller motsvarande burbon
- En vitlöksklyfta, grovhackad
- En skvätt soya för sälta
- Honung, flytande
- Peppar & örtsalt, bara för att jag har det i exakt allt
Köttet skall bli grillspett, så jag skivade i 2cm breda bitar, ner i en påse tillsammans med alla ingridienser ovan. Blanda runt lite och knyt ihop påsen utan någon som helst luft innuti. Marinera i 1-2h, efter smak. Ju längre ju mer alkohol i musklerna. Grilla på väl blötlagda spett med endast kött på. Grönsaker grillar man på separata spett, då de har olika grilltid.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar