20 augusti 2010

Dags för ett grillrecept

Markus whiskymarinad.

Görs på nåt trevligt kött, i detta fall ryggbiff. För två personer köpte jag 350gr. Marinaden då:

  • En halv kruka rosmarin, grovhackad med kvist och allt
  • 6-8 cl Jack Daniels eller motsvarande burbon
  • En vitlöksklyfta, grovhackad
  • En skvätt soya för sälta
  • Honung, flytande
  • Peppar & örtsalt, bara för att jag har det i exakt allt
Köttet skall bli grillspett, så jag skivade i 2cm breda bitar, ner i en påse tillsammans med alla ingridienser ovan. Blanda runt lite och knyt ihop påsen utan någon som helst luft innuti. Marinera i 1-2h, efter smak. Ju längre ju mer alkohol i musklerna. Grilla på väl blötlagda spett med endast kött på. Grönsaker grillar man på separata spett, då de har olika grilltid.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar