08 februari 2010

Världens största?

Portabello ftw!

Gjorde soppa på dessa tre svampsorter, vanlig champinjon, skogs-dito och protabello.

Skiva ner i en stor kastrull och vätska ur svampen i 10-15 min.
Fräs två gula lökar, 1-2cm chilli, 1 vitlöksklyfta, allt hackat.
Ner med löken i svampgrytan
På med 1L vatten och lite svamp/kyckling/grönsaks/whatever-fond
Hittade en bit gorgonzola, stor som en tumme, kastade i den också.
Koka koka koka
Ner med 1-2 dl grädde
Mixa och servera. Var inte blyg med salt.


Hade nog kunnat köra i citron eller sherry eller nåt annat, men det blev helt ok utan.

Karin bakade ett par grymma baguetter med valnötter, 1 kruka färsk rosmarin och oliver. Har inte receptet i huvet, men det stod på baksidan av durumvetemjölspaketet från kungsörnen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar