![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgc4NobjeB2eAp4RYjbIvv2R8VUFS_L517lEKPSBhxn0-3MnBk4sbYyhy3j6CcOwnvU4P3u9XFHcL51iCpLcT1oSwIcmOJK4EvKnpDaQwwcoeUswHaX480XfqelA06__O_CnQQ/s320/image-upload-95-729779.jpg)
Skall smaka snart.
Receptet på Farmors Kardemummakaka:
4 kkp (6 dl) mjöl och 2 tsk bakpulver blandas. 75 g smör läggs i och finfördelas. 2 tsk stött kardemumma, 1 kkp socker (1½ dl) och 1½ kkp mjölk tillsättes och blandas hastigt. Lägges i smord form. Pärlsocker och litet mald kanel, ev. hackad mandel, strös över. Bakas i 200 grader i 25 min. Prova med sticka för säkerhets skull.
Gjorde två satser, i den andra ökade jag kardemummadelen till 3 tsk, samt lite mer vätska 2-2,5 dl mjölk. Körde också aningens längre i ugnen, kanske 5 min extra. Kolla med sticka hur som helst. Tilläggas skall att denna version blev bättre :)
Det var det värsta! Nam, nam, nam...
SvaraRadera/J